Kuzmanović:Narodna skupština da odbaci Inckovu odluku

Srna
Kuzmanović:Narodna skupština da odbaci Inckovu odluku

BANjALUKA - Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović poručio je da je sada nužno da Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici zauzme stav o neprihvatanju današnje odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka bez obzira na posljedice, jer je protivna svim mogućim propisima, međunarodnim i domaćim.

Kuzmanović, koji je profesor ustavnog prava, rekao je da je Inckov putez mimo međunarodnog prava i Dejtonskog sporazuma, koji će, nažalost, unazaditi BiH.

On je ocijenio da BiH ulazi u vrlo opasnu zonu nakon odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH da nametne dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava „negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca“.

-Rekao bih da BiH time ulazi u zonu sumraka, a plašim se da će to izazvati lanac reakcija ne samo u BiH i Srpskoj, već i drugim oblastima u regionu - rekao je Kuzmanović Srni.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava „negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca“.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana