Кузмановић:Народна скупштина да одбаци Инцкову одлуку

Срна
Кузмановић:Народна скупштина да одбаци Инцкову одлуку

БАЊАЛУКА - Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић поручио је да је сада нужно да Народна скупштина Републике Српске на посебној сједници заузме став о неприхватању данашње одлуке одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка без обзира на посљедице, јер је противна свим могућим прописима, међународним и домаћим.

Кузмановић, који је професор уставног права, рекао је да је Инцков путез мимо међународног права и Дејтонског споразума, који ће, нажалост, уназадити БиХ.

Он је оцијенио да БиХ улази у врло опасну зону након одлуке одлазећег високог представника у БиХ да наметне допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

-Рекао бих да БиХ тиме улази у зону сумрака, а плашим се да ће то изазвати ланац реакција не само у БиХ и Српској, већ и другим областима у региону - рекао је Кузмановић Срни.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана