Krčmar napustio SDS

Ž. D.
Krčmar napustio SDS

Banjaluka - Visoki funkcioner SDS-a iz Gradiške i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Đorđo Krčmar potvrdio je juče da je napustio ovu stranku.

Iako se duže vrijeme spekulisalo da će preći u DNS, Krčmar za "Glas Srpske" kaže da će biti nezavisni poslanik.

- Napustio sam SDS jer ni predsjednik Vukota Govedarica niti rukovodstvo stranke nisu imali spremnosti da razgovaramo da bismo popravili nagomilane greške. Oni su imali ignorantski odnos na sve negativnosti na koje smo moje kolege iz Gradiške i ja upozoravali. Ne želim da se ponižavam zbog njihovih postupaka - istakao je Krčmar.

Dodao je da predsjednik SDS-a nije našao za shodno da pita šta se dešava i kako ispraviti greške.

- Tri godine sam u Parlamentu BiH i nikada nisam bio pozvan da se dogovorimo o tome kakvu politiku u Sarajevu vodimo i kako se ponašamo. U takvom SDS-u sebe ne vidim. To je neozbiljna politika - kaže Krčmar.

Sredinom prošlog mjeseca doskorašnji visoki funkcioner SDS-a u Gradišci Saša Lazić prešao je u DNS, a za njim je pošlo više od 20 kolega iz mjesnih odbora među kojima su Krčmarevi sinovi. Potpredsjednik SDS-a Nemanja Vasić kazao je da je jedini razlog zbog kojeg je Krčmar otišao taj što je shvatio da na narednim izborima, zbog neispunjenih očekivanja, ne bi bio kandidat ni za jednu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana