Košarac: Obmanjivanjem javnosti PDP i SDS skreću pažnju sa politike izdaje

Srna
Košarac: Obmanjivanjem javnosti PDP i SDS skreću pažnju sa politike izdaje

Istočno Sarajevo - Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac izjavio je Srni da takozvani Savez za promjene uporno pokušava da skrene pažnju javnosti sa očiglednih problema koji potresaju opoziciju u Republici Srpskoj, a sve kroz prizmu potenciranja priče o navodnoj kupovini poslanika.

"Kupovine poslanika nije bilo, ali je bilo neovlašćenog prisluškivanja i snimanja, i o tome se vodi istraga", rekao je Košarac.

On je naglasio da je očigledno da koalicija koja čini takozvani Savez za promjene nije mogla naći nijedan drugi jači argument da skrene pažnju sa onogo što radi u Sarajavu - a to je politička izdaja naroda u Republici Srpskoj.

"Prisustvo funkcionera SDS-a i PDP-a na kongresu SDA na kojem su takvi ciljevi promovisani je novo svjedočanstvo o probosanskoj politici te dvije stranke i spremnosti da podrže ispunjavanje tih ciljeva", istakao je Košarac.

On je naglasio da je potpuno jasno zašto su čelnici SDS-a i PDP-a oštro kritikovali programska dokumenta SNSD-a u kojima se govori o pravu na referendum o samostalnosti Republike Srpske kao legitimnom odgovoru srpskog naroda na politiku bošnjačkih partija čiji je cilj ukidanje entiteta.

"Postavlja se i pitanje u kom svojstvu je Mladen Ivanić posjetio Zenicu, gdje ga dočekuju rečenicom 'dobrodošli predsjedniče', i koju politiku on promoviše - onu da je Republika Srpska entitet zagarantovan Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH, ili onu Izetbegovićevu da nam je potrebna unitarna BiH sa Srbima kao manjinom?", istakao je Košarac.

On je rekao da mora podsjetiti javnost i na prvi sastanak takozvanog Saveza za promjene u Sarajevu, kada je potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović u ime tog saveza, koji navodno štiti interese Srba, rekao jasno i glasno da je dobio čvrsta obećanja od Bakira Izetbegovića da će štititi interese Republike Srpske.

"Pa da li se to ukidanjem entiteta i prenosom nadležnosti štite interesi srpskog naroda?", upitao je Košarac.

"Takozvanom Savezu za promjene, a posebno SDS-u bolje bi bilo da se zamisle nad činjenicom zašto ih i iz kojih razloga napuštaju članovi koji su bili na visokim pozicijama u toj koaliciji, a ne da obmanjuju javnost o skupštinskoj većini koje nema", poručio je član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana