Intenzivna saradnja dvije stranke pojačaće saradnju Srpske i Srbije

Srna
Intenzivna saradnja dvije stranke pojačaće saradnju Srpske i Srbije

Banjaluka - Potpredsjednik Socijalističke partije /SP/ Živko Marjanac razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom predsjednika Socijalističke partije Srbije /SPS/ Predragom Markovićem o intenziviranju saradnje dvije stranke što će, kako je naglašeno, pojačati i saradnju Srpske i Srbije.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Izvršnog odbora Glavnog odbora SP Slobodan Protić, rečeno je da će jedan od vidova saradnje biti i zajednička partijska škola, kao što je nekad bila Politička škola “Kumrovec”.

Ta škola bi mogla biti nazvana po Vasu Pelagiću, u čast prvog socijaliste u BiH, saopšteno je iz SP-a.

Protić rekao je da je ovo bio jedan u nizu redovnih sastanaka koji potvrđuje kontinuitet saradnje parija, te istakao da će ona biti intezivnija i sadržajnija, što pojačava saradnju Republike Srpske i Srbije.

“Bilo je riječi o pripremi kongresa SPS-a koji će biti održan 22. decembra, kao i o osvježavanju i prilagođavanju politika sadašnjem i vremenu koje dolazi. Posebno smo razgovarali o novim vidovima saradnje naših partija, jer smo i na Osmom kongresu SP-a potvrdili da smo jedno”, rekao je Protić i podsjetio da je formiran međupartijski savjet, te da su predsjednici partija najavili ujedinjenje ovih partija.

On je najavio da će sljedeći sastanak rukovodstava ovih partija uskoro biti održan u Beogradu, te da se očekuje susret predsjednika izvršnih odbora partija i definisanje operativnog okvira saradnje.

Marković je poručio da određene stvari SPS treba da uči od SP-a, posebno kada je riječ o kombinovanju mladog i iskusnog kadra.

“Ovo je peti put ove godine da dolazim u Banjaluku, ovaj put sam došao da u pripremi za kongres SPS-a preuzmem sve recepte SP-a koji kao manja partija koalicije nije samo sačuvala identitet, već pojačala ulogu naše partije u BiH”, naglasio je Marković.

Marjanac je rekao da je danas razgovarano i o proteklim opštim izborima u BiH na kojima je SP zabilježila ogroman rast, kako po broju glasova, tako i po broju mandata na svim nivoima.

On je istakao da je ostvaren veći broj glasova nego na lokalnim izborima, ali da je cilj sto hiljada glasova ove partije, što će biti ostvareno na sljedećim izborima.

On je najavio da će rukovodstvo SP-a, kao i do sada, prisustvovati kongresu SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana