Gojko Kličković i Rajko Papović: Vrh napustio politiku SDS-a

Agencije
Gojko Kličković i Rajko Papović: Vrh napustio politiku SDS-a

Banjaluka - Izborna skupština Prve SDS biće održana 16. septembra, a osnovni cilj njenog članstva je jačanje jedinstva u RS i razvoj ekonomije, istakli su u petak članovi Inicijativnog odbora za aktiviranje rada te stranke.

Odluka o aktiviranju stranke donesena je zbog nezadovoljstva radom rukovodstva SDS-a.

- Rukovodstvo SDS-a napustilo je principe stranke koji su utemeljeni 1990. godine. Nemamo problema sa članovima SDS-a, ali imamo sa rukovodstvom te stranke. Nismo i nećemo ići nikome, a ko hoće, neka nam dođe. Neko kaže "vi ste Dodikovi", neko "Vukotini", ali nismo ničiji. Bićemo stranka centra - rekao je član Inicijativnog odbora Gojko Kličković.

Njegov kolega Rajko Papović kaže da su iz SDS-a sklonjeni mnogi koji su osnivali tu političku partiju.

- Osnivače SDS-a sklanjali su visoki predstavnici u BiH, pomognuti nevaljalim sinovima ove stranke. Nevaljali sinovi SDS-a nikada nisu osnivačima dali mogućnost da budu vraćeni u stranku. Narod sve manje vjeruje SDS-u u kojem je sve više ličnih interesa, raskola, svađa i napuštanja partije - rekao je Papović.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica kaže da su pokazali veliko razumijevanje za grupaciju koja ima namjeru da osnuje novu političku organizaciju.

- Žao mi je što ne mogu da shvate da je SDS veliki politički brod na kome ima mjesta za svakoga ko želi dobro svom narodu i ko želi da se bori protiv vlasti koja je napravila sve moguće negativne efekte da narod živi na prosjačkom štapu u veoma bogatoj zemlji - kazao je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana