Glasu priznanje za najbolji medij u RS

Marijana Miljić
Glasu priznanje za najbolji medij u RS

Banjaluka - Najbolji privredni i društveni subjekti, te pojedinci u RS u utorak su u Banjaluci dobili priznanja statueta "Kapetan Miša Anastasijević" u okviru projekta "Put ka vrhu", a među nagrađenima je i "Glas Srpske", koji je proglašen za najbolji medij u Srpskoj.

Nagradu je primila glavna i odgovorna urednica "Glasa" Borjana Radmanović-Petrović.

Dodjelu priznanja drugu godinu zaredom organizuje Agencija za tržišne komunikacije "Medija invent" iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Privredne komore RS i Univerziteta u Banjaluci.

Ukupno je nagrađeno 20 najboljih preduzeća, brendova, institucija, ustanova i stvaralaca iz RS u raznim oblastima, koji su se istakli radom i stvaralačkom vizijom.

- Naša vizija treba da bude dobro organizovana RS, kao generator izgradnje i jačanja prosperiteta. Projekat "Put ka vrhu" nastao je 2000. godine i ima za cilj unapređenje saradnje i obogaćivanje veza naroda kojem je Drina samo most, a nikako prepreka - rekao je idejni tvorac projekta "Put ka vrhu" i direktor "Medija inventa" Vlado Markanović.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, koja je dobila priznanje za najboljeg ministra kazala je da joj mnogo znači priznanje i dodala da će se svi nagrađeni truditi da stvore snažnu, pravnu, uređenu i prosperitetnu Srpsku.

Nagrada je otišla i u ruke sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodina Ognjena Bjelića koji je naglasio da mu je velika čast što je dobio priznanje za unapređenje odnosa između Srpske i Vojvodine.

Statuetu za profesionalizam u radu i jačanje temelja RS dobio je savjetnik predsjednika RS za politička pitanja Nenad Kecmanović. Za najbolju visokoškolsku ustanovu RS proglašen je Prirodno-matematički fakultet u Banjaluci, a "Elektroprivreda RS" za najbolje strateško preduzeće. Statueta za najženu u biznisu otišla je u ruke Sanje Stanišić iz Etno-sela Stanišić, a za lidera u javnom preduzetništvu direktorki "Pošte Srpske" Jasminki Krivokuća.  Priznanje za najbolje usluge u RS dodijeljeno je za "Onogošt" Sokolac, Milomiru i Slavici Nogoštić, dok je dekan Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Ljubiša Vladušić statuetu dobio za kvalitet obrazovanja i kvalitetno rukovođenje visokoškolkom ustanovom, a gradonačelnik Trebinja Luka Petrović za unapređenje privrednog i društvenog ambijenta RS.  Nagrada za najbolje komunalne usluge u Srpskoj otišle su u ruke banjalučke "Čistoće", najboljim preduzetnikom proglašen je vlasnik Mesne industrije "Trivas" iz Prnjavora Nemanja Vasić, a najboljim privrednikom direktor Tvornice obuće "Bema" Marinko Umićević.

Statuetu za lidera konkurentnosti i održivog razvoja dobio je direktor "Alumine" iz Zvornika Milorad Motika, dok je za najbolje preduzeće u agraru proglašen "Agreks" iz Donjeg Žabara. Za poslovnu viziju obrazovanja mladih statueta je otišla u ruke Banjaluka koledža, za unapređenje saradnje i izgradnju prosperiteta generalnom direktoru Radio televizije Vojvodine Miodragu Koprivici, za uspješnost i transparentnost u obavljanju složenih poslova servisiranja letjelica Avio-servisu "Ikar", a za umjetničku viziju internacionalnom majstoru umjetničke fotografije Slobodanu Krstiću.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Selak čestitao Vaskrs
Selak čestitao Vaskrs
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana