Dodik: Sud i Tužilaštvo formirani za egzekuciju nad Srbima

Srna
Dodik: Sud i Tužilaštvo formirani za egzekuciju nad Srbima

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Sud i Tužilaštvo BiH fomirani da bi vršili nepravdu i egzekuciju nad Srbima.

Predsjednik Srpske je istakao da ove dvije pravosudne institucije nisu mjesto gdje se dijeli pravda.

"Ove institucije to pokazuju od kako su formirane", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući jutrošnja hapšenja osumnjičenih za ratne zločine na području Doboja i Teslića.

On je napomenuo da je vidljivo da nisu procesuirana lica odgovorna za zločine počinjene nad Srbima, navodeći kao primjer područje Brčkog, gdje je u jednom selu ubijeno 80 Srba, a lica koja su počinila taj zločin rade u institucijama distrikta.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ jutros su na području Doboja i Teslića uhapsili osumnjičene za ratne zločine Andriju Bjeloševića /60/, Milana Savića /62/, Dušana Kuzmanovića /59/, Predraga Markočevića /57/, Marinka Đukića /50/ i Miroslava Pijunovića /58/.

Uhapšeni su i Dobrivoj Ćulibrk /58/, Dragan Marijanović /43/, Dario Slavuljica /41/, Saša Gavranović /48/, Predrag Subotić /42/, Vitomir Dević /47/ i Zoran Šljuka /57/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana