Dačić:Rezolucija o Srebrenici uperena protiv Srbije i Republike Srpske

Srna
Dačić:Rezolucija o Srebrenici uperena protiv Srbije i Republike Srpske

BEOGRAD- Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je donošenje rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu upereno direktno protiv Srbije i Republike Srpske i da je to urađeno zbog jakog pritiska iz inostranstva.

On smatra da je ovo dio dobro osmišljenog projekta koji treba što više da optereti Srbiju i srpski narod.

-To što se dogodilo u crnogorskoj skupštini je jedno ogromno razočarenje, a rezolucija je potpuno uperena protiv Srbije - rekao je Dačić za Televiziju „Pink“.

On je pozvao Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori, naglašavajući da se nova Vlada ponaša vrlo slično kao i ona koju je predvodio crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

-Ne očekujem da to bude politika u interesu Srbije, već u interesu građana Crne Gore, a siguran sam da nije bilo u narodnom interesu da se donese ovakva rezolucija - poručio je Dačić.

On ističe da crnogorski premijer Zdravko Krivokapić na čelo Vlade nije došao silom, već je predložen za nosioca liste koja je pobijedila na izborima.
-Treba i mitropolit Joanikije da kaže šta misli o ovome što se događa, jer je Krivokapić došao na čelo Vlade zato što je pokojni mitropolit Amfilohije tražio da on bude nosilac liste. Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom i položajem Srba u Crnoj Gori - rekao je Dačić.
Skupština Crne Gore izglasala je rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana