Дачић:Резолуција о Сребреници уперена против Србије и Републике Српске

Срна
Дачић:Резолуција о Сребреници уперена против Србије и Републике Српске

БЕОГРАД- Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да је доношење резолуције о Сребреници у црногорском парламенту уперено директно против Србије и Републике Српске и да је то урађено због јаког притиска из иностранства.

Он сматра да је ово дио добро осмишљеног пројекта који треба што више да оптерети Србију и српски народ.

-То што се догодило у црногорској скупштини је једно огромно разочарење, а резолуција је потпуно уперена против Србије - рекао је Дачић за Телевизију „Пинк“.

Он је позвао Његово високопреосвештенство митрополита црногорско-приморског Јоаникија да се укључи у рјешавање политичке кризе у Црној Гори, наглашавајући да се нова Влада понаша врло слично као и она коју је предводио црногорски предсједник Мило Ђукановић.

-Не очекујем да то буде политика у интересу Србије, већ у интересу грађана Црне Горе, а сигуран сам да није било у народном интересу да се донесе оваква резолуција - поручио је Дачић.

Он истиче да црногорски премијер Здравко Кривокапић на чело Владе није дошао силом, већ је предложен за носиоца листе која је побиједила на изборима.
-Треба и митрополит Јоаникије да каже шта мисли о овоме што се догађа, јер је Кривокапић дошао на чело Владе зато што је покојни митрополит Амфилохије тражио да он буде носилац листе. Мислим и да нови митрополит треба да се позабави ситуацијом и положајем Срба у Црној Гори - рекао је Дачић.
Скупштина Црне Горе изгласала је резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана