Audi u Istočnom Sarajevu potpalila politička iskra

Nebojša Tomašević, Željka Domazet
Audi u Istočnom Sarajevu potpalila politička iskra

Istočno Sarajevo - "Audi A6", čiji je vlasnik šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Aleksandar Glavaš, zapaljen je u ponedjeljak oko 22.30 časova na parkingu, a Glavaš je uvjeren da iza svega stoji politika.

Automobil je bio na parkingu u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu, a prije nego što ga je progutala, vatru su ugasili vatrogasci. Glavaš je automobil proizveden 2011. godine kupio prije pet mjeseci, a paljevinom u kojoj je djelimično izgorio pričinjena je šteta od oko 20.000 maraka.

- Dosadašnja istraga je pokazala da onaj ko je zapalio automobil ništa nije prepuštao slučaju. Vozilo je posuo gorivom i zapalio sa prednje i sa zadnje strane kako bi ga vatra što prije zahvatila u potpunosti - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da u policiji sumnjaju da je pod vozilo podmetnuta i eksplozivna naprava, ali da je za potvrdu tih sumnji neophodno vještačenje tragova.

Glavaš nema dilemu da motiv ovog napada ima političku pozadinu.

- Vjerujem da je ovo pokušaj zaustavljanja rasta DNS-a na području sarajevsko-romanijske regije. Ovakve stvari nas vraćaju u godine kada je u Istočnom Sarajevu cvjetao kriminal. Riječ je o sedmoj ili osmoj paljevini na području grada za koje do sada nije otkriveno ko je odgovoran - rekao je Glavaš i izrazio nadu da će policija brzo utvrditi ko su ljudi koji pale automobile i kakvi su im motivi.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo nisu otkrivali detalje, navodeći tek da im je slučaj prijavljen 25. decembra.

- Policiji je prijavljeno da u Spasovdanskoj ulici gori vozilo. Vatru su ugasili vatrogasci, a policija je pokrenula istragu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koje rukovodi istragom - rekli su u policiji.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić iz SNSD-a kaže da rukovodstvo Policijske uprave Istočno Sarajevo treba hitno da reaguje povodom učestalih paljevina vozila.

- Krajnje je vrijeme da nas okupe i da nam kažu šta se dešava - rekao je Ćosić.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, koji je kadar SDS-a, smatra da ovakvim stvarima ne treba davati političke konotacije prije nego što policija uradi svoj posao.

Paljevine automobila na području Istočnog Sarajeva

- U avgustu u Istočnoj Ilidži zapaljen "pasat" odbornika DNS-a u parlamentu te opštine Mladena Lučića

- U novembru u Palama zapaljen "mercedes" Mire Jugovića, sina ubijenog nekadašnjeg generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva "Jahorina" Riste Jugovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Selak čestitao Vaskrs
Selak čestitao Vaskrs
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana