Adamović: Zloupotreba ubistva policajaca

Srna
Adamović: Zloupotreba ubistva policajaca

Sarajevo - Čitanjem obimne optužnice juče je u Sudu BiH nastavljeno suđenje u predmetu “Cicović i drugi”, poznatijem kao “Volan” - najvećoj istrazi o auto-kriminalu u BiH.

Sud BiH je 27. juna potvrdio optužnicu protiv 27 osoba, osumnjičenih članova auto-mafije, koji su uhapšeni u dvogodišnjoj akciji “Volan”.

Postupajući tužilac zatražio je mjeru pritvora i izricanje mjere zabrane sastajanja optuženih sa svim svjedocima u predmetu. Tužilac Džermin Pašić zbog obimnosti nije uspio da pročita cijelu optužnicu.

Vlado Adamović, advokat optuženog Enisa Mandala, rekao je nakon ročišta da će se izjasniti o prijedlogu tužioca nakon što odbrana pročita prijedloge.

- Tužilac je dosta neprecizno zatražio da se izdaju određene mjere za sve okrivljene u vezi sa kontaktima sa svim svjedocima svih okrivljenih, a dovodeći sve u vezu sa prethodnim događanjima kada su u Sarajevu ubijena dva policajca - rekao je Adamović.

On je istakao da je, pravno, sve dosta neprecizno i ocijenio da se zloupotrebljavaju nedavni događaji u vezi sa ubistvom policajaca. Adamović je istakao da je teško čuvati zdrav razum u svemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana