Ugledni ljekar srpskog porijekla uhapšen u Beču: Trovao kolege zbog neuzvraćene ljubavi

GS
Ugledni ljekar srpskog porijekla uhapšen u Beču: Trovao kolege zbog neuzvraćene ljubavi

BEČ - Jedan mladi ljekar srpskog porijekla kolegama na psihijatriji u jednom austrijskom zatvoru doni je tortu u koju je stavio razne lijekove, prenio je bečki magazin Kosmo.

Ljekari koji su jeli tortu ubrzo su se požalili na mučninu, vrtoglavicu i druge simptome, a jedan je dobio i povećanu temperaturu.

- Deset medicinskih radnika jelo je tortu, a osam ili devet je potom imalo simptome, četiri teže. Najprije smo mislili da smo se zarazili virusom korona, međutim nakon nekoliko dana posumnjali smo na tortu - rekla je jedna ljekarka na psihijatrijskom odeljenju zatvora.

Ljekar koji je pojeo najveći komad torte morao prebačen je u bečku Opštu kliniku AKH, gdje mu je u krvi pacijenta ustanovljena povećana doza lijekova (Benzos i Truksal), koji se koriste u psihijatriji.

Među "drogiranim" ljekarima bili su šef psihijatrije u zatvoru, još dvojica ljekara, sekretarica...
Nakon što je ustanovljeno kako je više ljekara "onesposobljeno" sredinom mjeseca, policija je u četvrtak došla na radno mjesto mladog psihijatra, ali se on više nije pojavio na poslu, a čuvari su organizovali potragu za osumnjičenim ljekarom i našli su ga u jednom kafiću.

On je uhapšen i prebačen u istražni zatvor, a što se motiva tiče, mediji spekulišu da je bio nezadovoljan zbog neuzvraćene ljubavi jednog kolege.
On je, navodno, i ranije tom kolegi izbušio gume na kolima i izgrebao auto.
- Zašto je doneo otrovnu tortu nije nam jasno, pošto je time naštetio i ljudima koji nemaju veze s tim - rečeno je bečkom dnevniku Hojte u zatvorskoj bolnici.
Inače mladi ljekar, koji je specijalizirao psihijatriju, želeo je najprije da bude hirurg, ali je potom specijalizovao psihologiju i važio je za nadu u svom stručnom okruženju.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana