Svjetski mediji: Odluka o deportaciji Đokovića može da promijeni istoriju tenisa

Tanjug
Svjetski mediji: Odluka o deportaciji Đokovića može da promijeni istoriju tenisa

MELBURN - Odluka australijskih vlasti da ukinu vizu i potom deportuju Novaka Ðokovića glavna je vijest u svim svjetskim medijima.

Australijski mediji uglavnom podržavaju odluku Federalnog suda, a neki idu tako daleko da su u obraćanju Đokoviću koristili psovke preko naslovne strane.

Španska Marka donosi analizu Matsa Vilandera koji kaže da se nalazi u stanju šoka i da odluka o deportaciji Đokovića može da promijeni istoriju tenisa.

Takođe, prenose i izjavu Novakovog oca Srđana, koji je deportaciju Novaka iz Melburna uporedio sa atentatom.

Engleski Bi Bi Si (BBC) donosi reakciju nekada prvog tenisera svijeta, Britanca Endija Mareja, koji je podržao Novaka Đokovića, rekavši da ga veoma poštuje i da cijeni sve što je učinio za tenis.

Britanski javni servis bavi se i analizom narednih turnira na kojima će najbolji svjetski teniser moći da nastupi.

Agencija Rojters donosi izjave brojnih tenisera i teniserki, koji su u velikom broju podržali Novaka Đokovića.

Na stranu najboljeg svjetskog igrača stali su srpski teniseri u Melburnu, predvođeni Miomirom Kecmanovićem, potom Vasek Pospišil, Sergej Stahovski, Džon Izner, Aliz Korne.

Francuski L''Ekip donosi tekst Žilijena Rebulea u kome autor konstatuje da je Đoković izgubio bitku.

“Najbolji igrač na planeti morao je da se pokloni svijetu kakav poznajemo. Izvanredan nivo tenisa koji proizvodi i legenda koju piše ne postavljaju ga ni iznad zakona ni iznad ljudi. Gotovo božanska aura i samopouzdanje, to je veličanstveno, sija. A ponekad je zasljepljujuće”, kaže se u tekstu izvještača L''Ekipa iz Melburna.

Londonski Tajms konstatuje da je saga o Đokoviću konačno završena i bavi se analizom ko bi mogao da naslijedi devetostrukog šampiona u Melburnu.

Logično, najveće šanse se daju Danilu Medvedevu i Aleksandru Zverevu, koji igraju sjajno na tvrdoj podlozi.

Rafaelu Nadalu nije jedan od kandidata za trofej, jer je u karijeri samo jednom bio šampion Australijan opena, daleke 2009. godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana