Baka s Floride optužena za ubistvo: Jedno unuče se utopilo, a drugo umrlo u automobilu

GS
Baka s Floride optužena za ubistvo: Jedno unuče se utopilo, a drugo umrlo u automobilu

Baka na Floridi optužena je za ubistvo iz nehata zbog smrti svoje sedmomjesečne unuke u vrućem automobilu, manje od godinu dana nakon što se njen drugi unuk utopio u jezercu dok je drijemala.

Trejsi Niks (65) čuvala je svoju sedmomjesečnu unuku Jurijel Šok 1. decembra, kada je beba pronađena mrtva na zadnjem sjedištu njenog auta, piše New York Post.

Automobil je bio parkiran sa svim zatvorenim prozorima ispred Nidžine kuće u gradiću Vaučulu, gdje su temperature tog jesenjeg dana skočile do 30 stepeni. U kući je Niks, bivša direktorica škole, razgovarala sa svojim psom i vježbala klavir.

Kad ju je policija kasnije ispitala, baka je rekla da je jednostavno zaboravila na svoju unuku nakon što se vratila kući s ručka s prijateljima. Tek kad je stigao jedan od drugih njenih unuka, kaže, palo joj je na pamet da je beba Uriel cijelo poslijepodne bila u SUV-u. Bakin suprug Nun Nej Niks pronašao je bebu koja nije reagovala na zadnjem sjedištu i pokušao je oživjeti, ali bilo je prekasno.

Drugi unuk se utopio

Djevojčica je umrla 11 mjeseci nakon što se njen 16-mjesečni brat Ezra utopio u jezeru dok ga je čuvala ista baka. Dogodilo se to tri dana prije Božića 2021. godine, a Niks je navodno zadrijemala na kauču. Kad se probudila i nije mogla pronaći svog malog unuka, pozvala je muža u pomoć.

Ezra je kasnije otkriven kako beživotno leži u jezeru ispred kuće svoje bake. Nakon što je primila poziv u vezi sa svojim sinom, majka djece Kaila Niks odjurila je do majčine kuće i doživjela frontalni sudar dok je bila šest mjeseci trudna s Uriel.

- Aktivirali su mi se svi zračni jastuci, ne sjećam se kako sam izašla, ali izašla sam i počela trčati do kuće svojih roditelja bez cipela. To je bio moj očajnički pokušaj da dođem do svog sina - rekla je Kaila.

“Nismo vjerovali baki”

Kaila i njen partner  Drju Šok rekli su da nakon smrti sina utapanjem uopšte nisu vjerovali Trejsi i da nikada ne bi pustili svoje najstarije dijete, staro četiri godine, da ode u njenu kuću.

- Bili smo tjeskobni, ali voljela sam svoju majku i željela sam je u svom životu na neki način pa sam u tom trenutku mislila da joj mogu dati drugu priliku - rekla je Kaila Niks.

Kaila Niksrekla je da je 22. novembra ostavila kćerku majci na brigu jer je poznavala ljude s kojima je išla na ručak i vjerovala im je. U roku od nekoliko sati policajac se pojavio u njenoj kući i rekao joj da je dijete mrtvo.

Advokat Trajsi Nik, Vilijam Flečer opisao je smrt Uriel u vrućem automobilu kao očitu nesreću i dodao da je baka bila potpuno shrvana smrću svoje dvoje unučadi. 65-godišnjakinja bi sada mogla dobiti kaznu između 12 i 30 godina zatvora ako bude proglašena krivom za teško ubistvo iz nehata.

- Ako ću biti objektivna, ona mora ići u zatvor - rekla je Kaila Niks. “Kao njezinu kćerku ubija me to reći. Kao njihova majka to zahtijevam. Boriću se za njih.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana