Бака с Флориде оптужена за убиство: Једно унуче се утопило, а друго умрло у аутомобилу

ГС
Бака с Флориде оптужена за убиство: Једно унуче се утопило, а друго умрло у аутомобилу

Бака на Флориди оптужена је за убиство из нехата због смрти своје седмомјесечне унуке у врућем аутомобилу, мање од годину дана након што се њен други унук утопио у језерцу док је дријемала.

Трејси Никс (65) чувала је своју седмомјесечну унуку Јуријел Шок 1. децембра, када је беба пронађена мртва на задњем сједишту њеног аута, пише New York Post.

Аутомобил је био паркиран са свим затвореним прозорима испред Ниџине куће у градићу Ваучулу, гдје су температуре тог јесењег дана скочиле до 30 степени. У кући је Никс, бивша директорица школе, разговарала са својим псом и вјежбала клавир.

Кад ју је полиција касније испитала, бака је рекла да је једноставно заборавила на своју унуку након што се вратила кући с ручка с пријатељима. Тек кад је стигао један од других њених унука, каже, пало јој је на памет да је беба Уриел цијело послијеподне била у СУВ-у. Бакин супруг Нун Неј Никс пронашао је бебу која није реаговала на задњем сједишту и покушао је оживјети, али било је прекасно.

Други унук се утопио

Дјевојчица је умрла 11 мјесеци након што се њен 16-мјесечни брат Езра утопио у језеру док га је чувала иста бака. Догодило се то три дана прије Божића 2021. године, а Никс је наводно задријемала на каучу. Кад се пробудила и није могла пронаћи свог малог унука, позвала је мужа у помоћ.

Езра је касније откривен како беживотно лежи у језеру испред куће своје баке. Након што је примила позив у вези са својим сином, мајка дјеце Каила Никс одјурила је до мајчине куће и доживјела фронтални судар док је била шест мјесеци трудна с Уриел.

- Активирали су ми се сви зрачни јастуци, не сјећам се како сам изашла, али изашла сам и почела трчати до куће својих родитеља без ципела. То је био мој очајнички покушај да дођем до свог сина - рекла је Каила.

“Нисмо вјеровали баки”

Каила и њен партнер  Дрју Шок рекли су да након смрти сина утапањем уопште нису вјеровали Трејси и да никада не би пустили своје најстарије дијете, старо четири године, да оде у њену кућу.

- Били смо тјескобни, али вољела сам своју мајку и жељела сам је у свом животу на неки начин па сам у том тренутку мислила да јој могу дати другу прилику - рекла је Каила Никс.

Каила Никсрекла је да је 22. новембра оставила кћерку мајци на бригу јер је познавала људе с којима је ишла на ручак и вјеровала им је. У року од неколико сати полицајац се појавио у њеној кући и рекао јој да је дијете мртво.

Адвокат Трајси Ник, Вилијам Флечер описао је смрт Уриел у врућем аутомобилу као очиту несрећу и додао да је бака била потпуно схрвана смрћу своје двоје унучади. 65-годишњакиња би сада могла добити казну између 12 и 30 година затвора ако буде проглашена кривом за тешко убиство из нехата.

- Ако ћу бити објективна, она мора ићи у затвор - рекла је Каила Никс. “Као њезину кћерку убија ме то рећи. Као њихова мајка то захтијевам. Борићу се за њих.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана