Tužiocu Saši Čađenović određeno zadržavanje, optužen da je član Kavačkog klana

Tanjug
Tužiocu Saši Čađenović određeno zadržavanje, optužen da je član Kavačkog klana

PODGORICA - Specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću, koji je jutros uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja, određeno je zadržavanje do 72 časa.

Čađenovićev advokat Lazar Aković rekao je da je njegov klijent negirao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti, a na rješenje tužioca o zadržavanju je najavio da će uložiti žalbu.

On je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i oko podneva, u pratnji inspektora, odveden je u zgradu tužilaštva na saslušanje.

Nakon saslušanja određeno mu je tužilačko zadržavanje.

Na teret mu se stavlja da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan", sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka.

Kako je saopštilo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, osumnjičeni je na saslušanju, u prisustvu izabranog branioca, izneo odbranu, nije priznao krivična dela za koja se sumnjiči i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

Nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv osumnjičenog, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Čađenović je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Čađenović je obavljao funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana