Crna Gora: Odgađa se uvođenje kovid potvrde u javnoj upravi

Srna
Foto: gs

PODGORICA- Uvođenje nacionalne digitalne kovid potvrde u javnoj upravi u Crnoj Gori odgađa se do definitivnog izjašnjenja Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava o pravnom osnovu takve odluke, izjavila je danas crnogorski ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Bojovićeva je na konferenciji za novinare u Podgorici rekla da će naredne sedmice tim povodom u Ministarstvu pravde biti organizovan sastanak na koji će biti pozvani ombudsman Siniša Bjeković i zastupnik Crne Gore pri Evropskom sudu za ljudska prava Valentina Pavličić.

Državni sekretar u crnogorskom Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Boris Marić rekao je da je međuresorska saradnja neophodna i da je poštovanje Ustava njihov primarni zadatak, cilj i obaveza.

„U tom kontekstu smo oprezni sa uvođenjem kovid potvrde u javnoj upravi, iako mnogi indikatori govore o tome da postoji potreba“, naveo je Marić.

On je apelovao da se vakcinišu svi rade u javnoj upravi.

„Uradićemo multidisciplinarni pristup, učinićemo sve da vidimo na koji način te potvrde u javnoj upravi mogu biti uvedene i da daju puni efekat“, naveo je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana