Abazović sutra u Beogradu sa Vučićem, Brnabić i Dačićem

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boraviće od sutra u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Srbiji tokom koje će se sastati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, predsjednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Crnogorskog premijera ugostiće premijerka Ana Brnabić koja će mu prirediti svečani doček ispred Palate Srbija poslije koga će uslijediti bilateralni sastanak dvoje premijera.

U Beograd će doći i potpredsjednik crnogorske Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković koji će se sastati sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovicem.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novakovic-urović imaće odvojene sastanke sa ministrom finansija Sinišom Malim i životne sredine Irenom Vujović, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Vučić je ranije izjavio da očekuje dobru posjetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji i izrazio uvjerenje da je moguće graditi bolje odnose od dosadašnjih.

"Očekujemo dobru posjetu, razgovaraćemo o svim važnim temama sa Dritanom Abazovićem", rekao je Vučić prilikom otvaranja aerodroma "Rosulje".

Abazović je juče rekao da od posjete Beogradu, prve u regionu od stupanja na mjesto premijera, očekuje da se resetuju odnosi dvije zemlje.

Abazović je, obraćajući se novinarima u Skupštini, nakon premijerskog sata, rekao da ide u zemlju "koja je Crnoj Gori najbliža u svakom mogućem smislu".

On je kazao da je bio u zvaničnoj posjeti Briselu, pa i u SAD kao potpredsjednik Vlade, ali da ništa nije izazvalo interesovanje javnosti kao posjeta Srbiji, prenijela je RTCG.

Kabinet Abazovića: Usklađena radna verzija Temeljnog ugovora

Radne grupe Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve načelno su uskladile radnu verziju Temeljnog ugovora, saopšteno je iz Kabineta crnogorskog premijera.

Kako se dodaje, radna verzija će dalje ići prema radnim tijelima vlade u skladu sa uobičajenom prodecudurom.

"Kao što smo obećali, u cilju ostvarivanja pune transparentnosti, tekst će ubrzo biti objavljen na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana