Predstavnici srpskih partija u Srebrenici upozoravaju: Bošnjačke stranke spremaju malverzacije

V. K. S.
Predstavnici srpskih partija u Srebrenici upozoravaju: Bošnjačke stranke spremaju malverzacije

SREBRENICA - Predstavnici srpskih koalicija i stranaka koje učestvuju na izborima u Srebrenici sutra će održati konferenciju za medije u Beogradu, na kojoj će govoriti o lokalnim izborima u BiH - “Srebrenica 2020”, a posebno o malverzacijama koje pripremaju Bošnjaci.

Aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, koji je kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu” za novi mandat na čelu te opštine, istakao je juče za “Glas Srpske” da će iz Beograda ukazati na probleme sa kojima se bore, šta se sprema i šta je sve urađeno u toj opštini u proteklom periodu.

- Moramo upoznati ljude koji su u Srbiji, a imaju pravo glasa u Srebrenici sa svim što se dešava. Jasno je da se sprema nova krađa od strane Bošnjaka, posebno u FBiH. Sumnja se da će isti ljudi, koristeći i epidemiološku situaciju, glasati na više različitih adresa. Nemamo nikakvu kontrolu u tamošnjim odborima - istakao je Grujičić.

Osim njega predviđeno je da se obrate i predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, SDS-a, DNS-a SRS “Dr Vojislav Šešelj” u Srebrenici, predstavnik koalicije DEMOS-SNP i predstavnici koalicije SPS-NDP-PUPS.

Prvi čovjek srebreničkog SDS-a Momčilo Cvjetinović je potvrdio da će i iz Beograda apelovati na birače da izađu na predstojeće novembarske izbore, ali ih i upoznati sa mjerama na biralištima zbog epidemiološke situacije.

Jedna od ključnih tema biće i skretanje pažnje na tradicionalne pokušaje da se prevarama dođe do glasova, kao što su “bugarski voz” i druge.

- Prilikom glasanja u odsustvu interesantno je da u FBiH uvijek ima prostora za malverzacije, jer mi tamo nemamo članove biračkih odbora, već samo posmatrače čije su mogućnosti uvida u sve to veoma ograničene - istakao je Cvjetinović za “Glas Srpske”.

U trci za načelnika Srebrenice su tri kandidata. Uz Grujičića, prvo mjesto u toj lokalnoj zajednici jure i nezavisni kandidat Mile Janjić i kandidat SDA Alija Tabaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana