Ujedinjena Srpska: Maloljetnicima zabraniti kupovinu pirotehničkih sredstava

Srna
Ujedinjena Srpska: Maloljetnicima zabraniti kupovinu pirotehničkih sredstava

BANjALUKA - Ujedinjena Srpska uputiće u Narodnu skupštinu Republike Srpske prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prometu eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova kojim će maloljetnicima biti zabranjena kupovina pirotehnička sredstva, rekao je generalni sekretar Neven Stanić.

- Svjedoci smo da zbog nepažnje maloljetnici često budu povrijeđeni prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava. Cilj nam je da usvajanjem navedenog zakonskog rješenja spriječimo povrede - rekao je Stanić novinarima u Banjaluci.

Sekretar pravnog tima Ujedinjene Srpske Jelena Šljokavica navela je da će zakonskim odredbama biti propisano da punoljetna lica pirotehnička sredstva mogu kupovati od 15. novembra do 15. januara.

- Sadašnjim zakonom je propisano da pirotehnička sredstva prvog razreda mogu nabaviti djeca od 12 godina. Ovo nije opravdano i zato ćemo predložiti da samo punoljetna lica mogu nabavljati pirotehnička sredstva - navela je Šljokavica.

Poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Marinko Dragišić rekao je da bi navedeno zakonsko rješenje trebalo da bude razmatrano u ovoj godini, te da će njegova politička partija gradu Banjaluka podnijeti inicijativu da jedna od ulica dobije naziv po ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu i zahtjev da na Trgu Krajine bude podignut spomenik kralju Petru prvom Karađorđeviću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana