Raspisan tender za realizaciju projekta u Docu: Prva faza izgradnje mosta naredne jeseni

I. B.
Raspisan tender za realizaciju projekta u Docu: Prva faza izgradnje mosta naredne jeseni

radska uprava raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije za novi most u Docu. To je prvi korak u okviru priprema za izgradnju, poslije nedavnog izbora idejnog rješenja budućeg, najvećeg prelaza preko rijeke Vrbas na području centra grada.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naglasio je da se na tenderu traži izrada idejnog projekta na potezu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića te izrada glavnog projekta kolskog mosta.

- Trebalo bi da se realizuje u pet faza, a prva porazumijeva izgradnju kolskog mosta, što bi trebalo da počne naredne jeseni - rekao je Sandić.

On je dodao da će prije ulaska u radove biti izgrađena saobraćajnica ispod Kastela, odnosno nastavak Bulevara cara Dušana.

- Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, sve do istočnog tranzita - istakao je Sandić i dodao da će se graditi i pješački most iznad kolskog, koji će ići sa platoa od tržnice pa do Pravnog fakulteta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana