Расписан тендер за реализацију пројекта у Доцу: Прва фаза изградње моста наредне јесени

И. Б.
Расписан тендер за реализацију пројекта у Доцу: Прва фаза изградње моста наредне јесени

радска управа расписала је тендер за израду техничке документације за нови мост у Доцу. То је први корак у оквиру припрема за изградњу, послије недавног избора идејног рјешења будућег, највећег прелаза преко ријеке Врбас на подручју центра града.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић нагласио је да се на тендеру тражи израда идејног пројекта на потезу од уклапања у Булевар цара Душана до споја Мачванске улице са Булеваром војводе Степе Степановића те израда главног пројекта колског моста.

- Требало би да се реализује у пет фаза, а прва поразумијева изградњу колског моста, што би требало да почне наредне јесени - рекао је Сандић.

Он је додао да ће прије уласка у радове бити изграђена саобраћајница испод Кастела, односно наставак Булевара цара Душана.

- Мачванска улица биће проширена са четири саобраћајне траке до раскрснице са Булеваром Степе Степановића, а потом ће бити изграђена и нова саобраћајница уз Средњошколски дом, све до источног транзита - истакао је Сандић и додао да ће се градити и пјешачки мост изнад колског, који ће ићи са платоа од тржнице па до Правног факултета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана