Počela anketa: Roditelji odlučuju o kolektivnom odmoru u banjalučkim vrtićima

GS
Počela anketa: Roditelji odlučuju o kolektivnom odmoru u banjalučkim vrtićima

BANjALUKA – U banjalučkim vrtićima koji rade u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u toku je anketa koja se sprovodi među roditeljima čiji mališani idu u ove vrtiće, da li su saglasni da kolektivni godišnji odmor u ovoj ustanovi bude od 15. do 26. jula ili za ljetnu pemu rada od 16. juna do 15 avgusta.

Vrtići do sada nisu imali kolektivni godišnji odmor, a  to će značiti da će svi vrtići biti zatvoreni dvije sedmice, dok je dosadašnja praksa bila da se spajaju grupe i da određeni vrtići dežuraju ljeti.

U slučaju da roditelji izaberu ljetnu šemu rada, pristaju na to da njihovo dijete dijete bude raspoređeno u drugi objekat, da boravi sa djecom iz različitih grupa te da u više navrata dođe do promjene vaspitačica.

Oni koji odabaru ljetnu šemu dužni su da navedu kada će na godišnji odmor, a moraju da potpišu i da su saglasni da će ako prekrše uslove Centar raskinuti ugovor o boravku djeteta.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Petar Jokanović kazao je za "Nezavisne novine"  da anketa među roditeljima krenula u utorak i da u idućoj sedmici očekuju rezultate.

"Kad se završi anketa, vidjećemo kakvog su roditelji mišljenja i da li su uspjeli da se organizuju u tom periodu za čuvanje djece", kazao je Jokanović.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je što se tiče kolektivnog godišnjeg odmora u banjalučkim vrtićima biće onako kako roditelji odluče u anketi.

"Ako mi imamo 2.000 roditelja,  čija djeca idu u vrtiće, koja se nalaze u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i ako se oni u većini izjasne, da li su za koletivni godišnji odmor ili ne, tako će i biti". Mi smo ranije dogovorili sa Petrom Jokanović, direktorom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje da se spovede anketa među roditeljima, ali da nema pritiska na njih i pozivim roditelje samo da kažu iskreno ono kako njima odgovara", kazao je Stanivuković i dodao da je cilj da se udovolji većini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana