Kolegijum Skupštine grada Banjaluka: Odgođena rasprava o neradnoj nedjelji

J.T.
Kolegijum Skupštine grada Banjaluka: Odgođena rasprava o neradnoj nedjelji

BANjALUKA - Petnaesta sjednica gradskog parlamenta biće održana 16. juna sa početkom u devet časova, odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banjaluka.

Skupštinska većina izglasala je novi datum održavanja kolegijuma, koji će biti deset dana prije sjednice. Odbornici je trebalo da se usaglase u vezi sa dnevnim redom, međutim, zbog nedostatka materijala za većinu odluka, kolegijum grada pomjeren je za ponedjeljak, 6. jun.

Od 30 tačaka izglasano je da se skine 27 njih.

Odluka o neradnoj nedjelji upućena je u skupštinsku proceduru te će se naći pred odbornicima na prvom zasjedanju u junu, kao i rebalans budžeta.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je sve što je dobro predlažu građanima.

- Predložili smo neradnu nedjelju, rebalans budžeta koji je veći za 30 miliona KM, a Skupština to odbija i neće da raspravlja o ovome. Ostaćemo istrajni, predložićemo najveći budžet u posljednjih 20 godina - rekao je Stanivuković.

Istakao je da su skinuli važnu odluku za povećanje plata u Gradskoj upravi.

- Smatraju da ako se šta dobro desi da će to pripisati gradonačelniku, oni žele da su građani i ja nezadovoljni. Nisam mogao da prihvatim da od 30 tačaka budu skinute 27 - kazao je Stanivuković.

Stanivuković se osvrnuo na infrastrukturne projekte i na izgradnju centralnog spomen-obilježja.

- Preliminarna cijena koja smo dobili za izgradnju centralnog spomen obilježja je 4 miliona. Može doći do odstupanja, jer još nije završena sva projektna dokumentacija - rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana