“Sirano de Beržerak" razveselio mališane u Banjaluci

A. G.
“Sirano de Beržerak" razveselio mališane u Banjaluci

BANjALUKA - Nova avantura slavnog junaka svjetske književnosti, Sirana de Beržeraka, oživjela je večeras premijerno na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Predstava "Sirano de Beržerak" koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Jug Radivojević ispraćena je dugotrajnim aplauzom, a Aleksandar Blanić u naslovnoj ulozi izmamio je više puta smijeh mališana u publici.

Njegovu partnerku na sceni, princezu Roksanu, igra Ana Anđelić, a u glumačkoj ekipi su i Aleksandra Spasojević, Dragan Vučić, Đorđe Janković, Saša Terzić i Dragan Banjac.

Aleksandar Blanić kaže da je ova uloga za njega važna.

- Svaki glumac bi trebalo da u svojoj karijeri ima značajne uloge koje se posebno ističu. To je upravo uloga Sirana de Beržeraka - kazao je Blanić.

Premijeri je prisustvovao i dramski pisac Igor Bojović.

- Veoma sam zadovoljan postavkom ovog teksta u Dječijem pozorištu Republike Srpske. Svaki kada vidim neko novo uspješno izvođenje mojih dramskih komada zapitam se da li je to izašlo iz mog pera - našalio se poslije izvođenja predstave Igor Bojović.

Jugu Radivojeviću ovo je četvrta režija u Dječijem pozorištu RS, a ovaj reditelj ističe da mu je zadovoljstvo rad sa glumačkim ansamblom ovog teatra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana