“Сирано де Бержерак" развеселио малишане у Бањалуци

А. Г.
“Сирано де Бержерак" развеселио малишане у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Нова авантура славног јунака свјетске књижевности, Сирана де Бержерака, оживјела је вечерас премијерно на сцени Дјечијег позоришта Републике Српске. Представа "Сирано де Бержерак" коју је по тексту Игора Бојовића режирао Југ Радивојевић испраћена је дуготрајним аплаузом, а Александар Бланић у насловној улози измамио је више пута смијех малишана у публици.

Његову партнерку на сцени, принцезу Роксану, игра Ана Анђелић, а у глумачкој екипи су и Александра Спасојевић, Драган Вучић, Ђорђе Јанковић, Саша Терзић и Драган Бањац.

Александар Бланић каже да је ова улога за њега важна.

- Сваки глумац би требало да у својој каријери има значајне улоге које се посебно истичу. То је управо улога Сирана де Бержерака - казао је Бланић.

Премијери је присуствовао и драмски писац Игор Бојовић.

- Веома сам задовољан поставком овог текста у Дјечијем позоришту Републике Српске. Сваки када видим неко ново успјешно извођење мојих драмских комада запитам се да ли је то изашло из мог пера - нашалио се послије извођења представе Игор Бојовић.

Југу Радивојевићу ово је четврта режија у Дјечијем позоришту РС, а овај редитељ истиче да му је задовољство рад са глумачким ансамблом овог театра.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана