Nastavljen festival u Dječijem pozorištu RS: Oživljene najljepše priče

M. M.
Nastavljen festival u Dječijem pozorištu RS: Oživljene najljepše priče

BANjALUKA - Predstave “Avanture medvjedića” Pozorišta “Lalka” iz Varšave i “Na tragu” Gradskog kazališta “Zorin dom” iz Karlovca prikazane su na 19. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu.

- Medvjedić Timotej jedan je od najsimpatičnijih likova u lutkarskom pozorištu. Nekoliko generacija djece iz cijelog svijeta odraslo je s Timotejem, ali Timotej ostaje mali medvjed koji pokušava razumjeti svijet oko sebe i podijeliti ga s najmlađom publikom - stoji u opisu ove predstave autora Jana Vilkovskog u režiji Jaroslava Antonjuka.

Druga predstava koja je emitovana je “Na tragu”, autorke Petre Cicvarić, a u režiji Peđe Gvozdića, koja prati potragu za ribom, zaštitnicom voda, u dubinama karlovačkih rijeka.

Tokom vikenda, najmlađa pozorišna publika imaće priliku da večeras (subota) od 18 časova uživa u projekciji predstave “Uspavana ljepotica” (Češka), a od 19 u izvođenju predstave “Flekavac” (Hrvatska). Sutra (nedjelja), na programu od 18 časova je projekcija predstave “Snježana i sedam patuljaka (Bugarska), a od 19 časova izvođenje predstave “Tobija” (BiH).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana