Настављен фестивал у Дјечијем позоришту РС: Оживљене најљепше приче

М. М.
Настављен фестивал у Дјечијем позоришту РС: Оживљене најљепше приче

БАЊАЛУКА - Представе “Авантуре медвједића” Позоришта “Лалка” из Варшаве и “На трагу” Градског казалишта “Зорин дом” из Карловца приказане су на 19. Међународном фестивалу позоришта за дјецу.

- Медвједић Тимотеј један је од најсимпатичнијих ликова у луткарском позоришту. Неколико генерација дјеце из цијелог свијета одрасло је с Тимотејем, али Тимотеј остаје мали медвјед који покушава разумјети свијет око себе и подијелити га с најмлађом публиком - стоји у опису ове представе аутора Јана Вилковског у режији Јарослава Антоњука.

Друга представа која је емитована је “На трагу”, ауторке Петре Цицварић, а у режији Пеђе Гвоздића, која прати потрагу за рибом, заштитницом вода, у дубинама карловачких ријека.

Током викенда, најмлађа позоришна публика имаће прилику да вечерас (субота) од 18 часова ужива у пројекцији представе “Успавана љепотица” (Чешка), а од 19 у извођењу представе “Флекавац” (Хрватска). Сутра (недјеља), на програму од 18 часова је пројекција представе “Сњежана и седам патуљака (Бугарска), а од 19 часова извођење представе “Тобија” (БиХ).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана