Doboj: Oteli i mučili sugrađanina

N T.
Doboj: Oteli i mučili sugrađanina

DOBOJ - Zlatan B. (30), Saša P. (25) i Alen S. (18) iz Doboja uhapšeni sz zbog sumnje da su oteli i zlostavljali sugrađanina poznanika B.F. (23) kojeg su čak isjekli skalperom 40 puta po cijelom tijelu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijake, saopštili su da su osumnjičeni na sili B.F. uvukli u automobil "hjundaji" gdje su mu S.P. i A.S. zadali više udaraca.
- Nakon što su došli na jedan lokalitet u Doboju, S.P. i A.S. su upotrebom sile držali oštećenog, dok ga je Z.B. skinuo, vezao mu je ruke, a potom mu skalpelom nanijelo više povreda.Pošto je oštećeno lice izgubilo svijest, napadači su pobjegli, ostavivši B.F. u besvjesnom stanju-navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je Policijskoj upravi slučaj prijavljen u petak, 15. oktobra, u 19.35 časova te su policijski službenici efikasnim radom uspjeli da otkriju osumnjičene i uhapse ih.

Iz policije navode da su tokom pretresa stana kojeg koristi Z.B. pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, manja količina droge i municije.

Iz policije navode da su protiv lica Z.B, S.P. i A.S. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavili izvještaj o izvršenom krivičnom djelu zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i krivičnom djelu teška tjelesna povreda, a protiv Z.B. i o izvršenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Navedena lica su juče predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Nezvanično saznajemo da žrtva nije rekla policiji ko ga je povrijedio niti razloge zašto se sve to desilo.

- Pretpostavlja se da se on boji tih osoba da ga ne bi ubili ili nekoga njegovog. On nije slučaj prijavio policiji. On je nakon što je došao svijesti uspio da se odveže. Krenuo je kući i sreo nekog čovjeka koji mu je dao telefon pa je pozvao rodbinu koja ga je odvezla u bolnicu. Zadobio je teške rane i neke posjekotine su išle čak do kosti-rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je bolnica cijeli slučaj prijavila policiji i da su službenici puna 43 časa radili kako bi otkrili šta se desilo i ko je pretukao i povrijedio B.F.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana