Braća iz Foče poznaniku polomila kosti glave i lica

Nebojša Tomašević; Foto:ilustracija
Braća iz Foče poznaniku polomila kosti glave i lica

FOČA - Braća Stojan (35), Mitar (33) i Veljko Blagojević (24) iz Foče ponovo su uhapšeni zbog nasilja, a ovaj put ih sumnjiče da su brutalno premlatili sugrađanina Milana Jokanovića (33) kojem su polomili kosti glave i lica, potvrđeno je "Glasu Srpske".

 

Brutalni napad desio se u srijedu, a Jokanović je zbog težine povreda završio u takozvanoj šok sobi Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Nezvanično saznajemo da se sve desilo na kućnom pragu braće Blagojević u ulici Svetog Nikole u Foči. Jokanović je na njihova vrata zakucao kako bi riješili ranije nesporazume, ali umjesto razgovora je dobio batine.

- Navodno je želio da na neki normalan način riješe sukobe i razmirice. Međutim, braća su ga napala i pretukla. Udarali su ga nogama i pesnicama više minuta sve dok on nije pao - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je nakon toga neko Jokanovića odvezao u bolnicu u Foči, iz koje su obavijestili policiju o napadu nakon čega su braća i uhapšena.

Prema njegovim riječima, Blagojevići su hapšeni i prije desetak dana nakon što su pretukli jednog sugrađanina.

Policijska uprava Foča, navodeći inicijale, saopštila je da braću Blagojević sada terete za krivično djelo teška tjelesna povreda.

- Lica B. S., B. V. i B. M. iz Foče sumnjičimo da su teško povrijedili M. J. Ispitani su i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost tužilaštva - rekli su u PU Foča.

Pojasnili su da su osumnjičeni uhapšeni nakon što je iz bolnice u Foči saopšteno da im je dovezen J. M. s teškim povredama zadobijenim u fizičkom napadu. Braća Blagojević poznata su po nasilju, a Mitar i Veljko i po krivičnim djelima, zbog čega su ih pojedini mediji prozvali "Braća Dalton" po slavnom trojcu kriminalaca sa Divljeg zapada u SAD.

Posljednji put Blagojevići su hapšeni 26. novembra nakon što su pretukli sugrađanina M. D. u Principovoj ulici u Foči. Braća Blagojević hapšeni su i 2017. godine zbog sumnje, kako je tada navedeno, da su pretukli zatvorskog čuvara Nika Simovića (23) u sačekuši ispred crkve u Foči. Mitar je 2008. godine osuđen u Crnoj Gori na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja direktora lista "Vijesti" Željka Ivanovića. Veljko je hapšen 2014. godine zbog sumnje da je zajedno sa maloljetnikom (17) ukrao 2.000 KM iz jedne prodavnice u Foči. Oni su, noseći fantomke, u večernjim časovima upali u prodavnicu i oteli novac od radnika.

Povrede

 

Pretučeni Milan Jokanović zbog težine povreda iz Univerzitetske bolnice u Foči prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Smješten je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijent M. J. primljen je sa prelomima kostiju glave i lica, zadržan na liječenju i priključen na respirator i vještačka pluća. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne - rečeno je u UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana