Браћа из Фоче познанику поломила кости главе и лица

Небојша Томашевић; Фото:илустрација
Браћа из Фоче познанику поломила кости главе и лица

ФОЧА - Браћа Стојан (35), Митар (33) и Вељко Благојевић (24) из Фоче поново су ухапшени због насиља, а овај пут их сумњиче да су брутално премлатили суграђанина Милана Јокановића (33) којем су поломили кости главе и лица, потврђено је "Гласу Српске".

 

Брутални напад десио се у сриједу, а Јокановић је због тежине повреда завршио у такозваној шок соби Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

Незванично сазнајемо да се све десило на кућном прагу браће Благојевић у улици Светог Николе у Фочи. Јокановић је на њихова врата закуцао како би ријешили раније неспоразуме, али умјесто разговора је добио батине.

- Наводно је желио да на неки нормалан начин ријеше сукобе и размирице. Међутим, браћа су га напала и претукла. Ударали су га ногама и песницама више минута све док он није пао - казао је извор близак истрази.

Додао је да је након тога неко Јокановића одвезао у болницу у Фочи, из које су обавијестили полицију о нападу након чега су браћа и ухапшена.

Према његовим ријечима, Благојевићи су хапшени и прије десетак дана након што су претукли једног суграђанина.

Полицијска управа Фоча, наводећи иницијале, саопштила је да браћу Благојевић сада терете за кривично дјело тешка тјелесна повреда.

- Лица Б. С., Б. В. и Б. М. из Фоче сумњичимо да су тешко повриједили М. Ј. Испитани су и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предати у надлежност тужилаштва - рекли су у ПУ Фоча.

Појаснили су да су осумњичени ухапшени након што је из болнице у Фочи саопштено да им је довезен Ј. М. с тешким повредама задобијеним у физичком нападу. Браћа Благојевић позната су по насиљу, а Митар и Вељко и по кривичним дјелима, због чега су их поједини медији прозвали "Браћа Далтон" по славном тројцу криминалаца са Дивљег запада у САД.

Посљедњи пут Благојевићи су хапшени 26. новембра након што су претукли суграђанина М. Д. у Принциповој улици у Фочи. Браћа Благојевић хапшени су и 2017. године због сумње, како је тада наведено, да су претукли затворског чувара Ника Симовића (23) у сачекуши испред цркве у Фочи. Митар је 2008. године осуђен у Црној Гори на четири године затвора због премлаћивања директора листа "Вијести" Жељка Ивановића. Вељко је хапшен 2014. године због сумње да је заједно са малољетником (17) украо 2.000 КМ из једне продавнице у Фочи. Они су, носећи фантомке, у вечерњим часовима упали у продавницу и отели новац од радника.

Повреде

 

Претучени Милан Јокановић због тежине повреда из Универзитетске болнице у Фочи превезен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци. Смјештен је у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

- Пацијент М. Ј. примљен је са преломима костију главе и лица, задржан на лијечењу и прикључен на респиратор и вјештачка плућа. Све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвјесне - речено је у УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана