Zavod za stomatologiju Srpske obilježio 10 godina rada: Najvažnije zdravlje i zaštita građana

Srna
Foto: zzstombl.com

BANjALUKA- Zavod za stomatologiju Republike Srpske obilježio je 10 godina uspješnog rada o čemu svjedoče brojni zadovoljni korisnici usluga, a iz ove ustanove poručuju da su opredijeljeni za kurs koji je zadala Vlada Srpske i resorno ministarstvo, a to je zdravlje i zaštita građana Srpske iznad svega.

Iz Zavoda naglašavaju da je imperativ njihove poslovne politike zadovoljstvo i dobrobit pacijenta.

Kako se naglašava, Zavoda je predanošću i odgovornim odnosom prema povjerenim vrijednostima najužeg rukovodstva i zaposlenih, za relativno kratko vrijeme izrastao u referentnu ustanovu iz oblasti stomatologije na u Srpskoj.

"Zavod za stomatologiju osnovan je odlukom Vlade Republike Srpske u decembru 2010. godine, kao zdravstvena ustanova sekundarnog nivoa, u kojoj se pacijentima pružaju specijalističke usluge iz svih oblasti stomatologije", podsjećaju iz ove zdravstvene ustanove.

Osim usluga sa cjenovnika zdravstvenih usluga Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, u Zavodu pružaju i komercijalne, koje su rezultat nastojanja da stanovništvu Republike Srpske učine dostupnim i one za koje postoji potražnja na tržištu, posebno iz oblasti estetske stomatologije.

"Pogodnost za naše pacijente jeste mogućnost da im na jednom mjestu budu dostupni specijalisti iz svih oblasti stomatologije, čiji timski rad, a sve u skladu sa visokim domaćim i međunarodnim standardima, pacijentu obezbjeđuje najbolji mogući tretman, odnosno terapiju", navodi se u saopštenju.

U Zavodu godišnje pregledaju više od 24.000 pacijenata, te pruže više od 80.000 usluga.

"Zbog sve većeg broja pacijenata i veće potražnje za specijalističkim uslugama koje se pružaju u Zavodu, naša ustanova ima tendenciju širenja svojih djelatnosti i uvođenja novih dijagnostičkih procedura koje su danas standard u stomatologiji", naglašava se u saopštenju.

Iz Zavoda ističu da je u 2021. godini, iako sa značajno smanjenim budžetom, a u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske o racionalizaciji troškova za ovu godinu, u planu osnivanje regionalnog centra u Trebinju, u kojem bi se građanima istočne Hercegovine u početku pružale usluge iz oblasti oralne hirurgije, a vremenom i specijalističke usluge iz svih ostalih oblasti stomatologije.

"Sve ove usluge bi bile pokrivene osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, uz komercijalne usluge, koje će biti dostupne i neosiguranim pacijentima, ali po veoma konkurentnim i povoljnijim cijenama, nego što su to do sada plaćali u privatnom sektoru", pojašnjava direktor Zavoda Miloš Kos, koji je na ovu dužnost imenovan u decembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana