Завод за стоматологију Српске обиљежио 10 година рада: Најважније здравље и заштита грађана

Срна
Foto: zzstombl.com

БАЊАЛУКА- Завод за стоматологију Републике Српске обиљежио је 10 година успјешног рада о чему свједоче бројни задовољни корисници услуга, а из ове установе поручују да су опредијељени за курс који је задала Влада Српске и ресорно министарство, а то је здравље и заштита грађана Српске изнад свега.

Из Завода наглашавају да је императив њихове пословне политике задовољство и добробит пацијента.

Како се наглашава, Завода је преданошћу и одговорним односом према повјереним вриједностима најужег руководства и запослених, за релативно кратко вријеме израстао у референтну установу из области стоматологије на у Српској.

"Завод за стоматологију основан је одлуком Владе Републике Српске у децембру 2010. године, као здравствена установа секундарног нивоа, у којој се пацијентима пружају специјалистичке услуге из свих области стоматологије", подсјећају из ове здравствене установе.

Осим услуга са цјеновника здравствених услуга Фонда здравственог осигурања Републике Српске, у Заводу пружају и комерцијалне, које су резултат настојања да становништву Републике Српске учине доступним и оне за које постоји потражња на тржишту, посебно из области естетске стоматологије.

"Погодност за наше пацијенте јесте могућност да им на једном мјесту буду доступни специјалисти из свих области стоматологије, чији тимски рад, а све у складу са високим домаћим и међународним стандардима, пацијенту обезбјеђује најбољи могући третман, односно терапију", наводи се у саопштењу.

У Заводу годишње прегледају више од 24.000 пацијената, те пруже више од 80.000 услуга.

"Због све већег броја пацијената и веће потражње за специјалистичким услугама које се пружају у Заводу, наша установа има тенденцију ширења својих дјелатности и увођења нових дијагностичких процедура које су данас стандард у стоматологији", наглашава се у саопштењу.

Из Завода истичу да је у 2021. години, иако са значајно смањеним буџетом, а у складу са одлуком Владе Републике Српске о рационализацији трошкова за ову годину, у плану оснивање регионалног центра у Требињу, у којем би се грађанима источне Херцеговине у почетку пружале услуге из области оралне хирургије, а временом и специјалистичке услуге из свих осталих области стоматологије.

"Све ове услуге би биле покривене осигураницима Фонда здравственог осигурања Српске, уз комерцијалне услуге, које ће бити доступне и неосигураним пацијентима, али по веома конкурентним и повољнијим цијенама, него што су то до сада плаћали у приватном сектору", појашњава директор Завода Милош Кос, који је на ову дужност именован у децембру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана