Vaskrs, dan novog života i radosti

M. L.
Vaskrs, dan novog života i radosti

Banjaluka - Vaskrs je praznik koji s radošću iščekujemo cijele godine, jer je vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista dan vječnog spasenja, životnog začetka, sreće i napretka. U dane praznovanja slavimo život i istinske neprolazne vrijednosti pravoslavne hrišćanske vjere, iskrenu brigu za bližnje, međusobno poštovanje i razumijevanje.

Navodi se to u čestitki člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića, koju je, povodom najvećeg hrišćanskog praznika, uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima.

Predsjednik RS Milorad Dodik čestitao je Vaskrs svim pravoslavnim vjernicima, uz želju da radost Hristovog vaskrsenja dočekaju u miru, dobrom zdravlju i blagostanju.

- U dane praznovanja slavimo život i prisjećamo se simbolike Vaskrsa, sadržane u istinskim i neprolaznim vrijednostima pravoslavne hrišćanske vjere, na kojima se gradi međusobno poštovanje, tolerancija i razumijevanje - navodi se u Dodikovoj čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović svima je poželio da dane velikog praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista provedu u dobrom zdravlju, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem. Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović čestitala je patrijarhu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom narodu srpskom Vaskrs, uz želju da ga provedu u ljubavi, praštanju i slozi i da vaskršnja radost i nada uđu u sve domove.

Vaskrs je čestitao i predsjedavajući Parlamenta BiH i lider SDS-a Mladen Bosić riječima da ovaj praznik, koji slavi pobjedu života nad smrću, podsjeti na važnost razumijevanja, tolerancije, praštanja, međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Najveći hrišćanski praznik čestitali su i brojni drugi zvaničnici iz BiH i Srpske.

                                                                                               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana