Pale: Otvorena likovna kolonija mladih talenata

Srna
Pale: Otvorena likovna kolonija mladih talenata

PALE - Druga likovna kolonija mladih talenata Sarajevsko-romanijske regije otvorena je danas u prostorijama Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Pale”, koji je organizator.

Likovna kolonija okupila je najtalentovanije učenike Sarajevsko-romanijske regije koji su tokom školovanja pokazali sklonost ka ovoj vrsti umjetnosti.

U dvodnevnoj radionici, koja će se odvijati u prostorijama Ski-centra “Ravna planina”, učesnici će, na bazi slobodne teme, oslikavati svoja osjećanja inspirisana ovim krajolikom.

Direktor SŠC “Pale” Siniša Rulj rekao je da na likovnoj koloniji učestvuju učenici iz sedam srednjih škola – Rudo, Čajniče, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Kalinovik i Pale.

“Želja nam je da ovo postane tradicija i da u narednim godinama učestvuju i učenici iz ostalih krajeva Republike Srpske. Ovo je lijepa manifestacija koju nije lako organizovati, ali učenici su zadovoljni”, istakao je Rulj.

Rulj je dodao da veliku zahvalnost za pomoć u organizaciji duguju gradonačelniku Istočnog Sarajeva LJubiši Ćosiću, načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću i Crvenom krstu Republike Srpske.

Učenik Srednjoškolskog centra sa Sokoca Marko Kalkan na koloniji učestvuje drugi put, a slikarstvom se bavi od malih nogu.

“Najviše volim da crtam grafitnom olovkom, a slikanje akrilnim bojama je nešto novo za mene, što bih volio da probam”, rekao je Kalkan.

Likovna kolonija biće zatvorena sutra u prostorijama Ski-centra “Ravna planina”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana