Usvojeni nacrt budžeta i odluka o privremenom zatvaranju gradilišta na Jahorini

Srna
Foto: Srna

PALE - Skupština opština Pale usvojila je danas Nacrt budžeta za narednu godinu od oko 19 miliona KM i odluku o privremenom zatvaranju i konzerviranju gradilišta na području Jahorine.


Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da Nacrt budžeta karakteriše razvojna komponenta, koja se odnosi na ulaganja u infrastrukture projekte, povećanje davanja za sport, pomoć vjerskim objektima, nastavak pomoći za školstvo i mnogo drugih stvari, te da će se za 15 dana ići u usvajanje budžeta.

On je naveo da je na sjednici usvojeno nekoliko odluka u vezi sa lokalitetom Jahorina, a da je jedna od značajnijih ona o privremenom obustavljanju građevinskih radova na planini jer je počela zimska turistička sezona.

"Gradilišta treba da se privremeno zaustave i konzerviraju do proljeća. Potrebno je ukloniti višak materijala i osloboditi saobraćajnice i parking prostore i shodno tome donesena je odluka kojom se nalaže nadležnim inspekcijskim organima da iskontrolišu gradilišta", istakao je Jugović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Pale Branko Koroman rekao je da se nastavlja sa većim budžetom, što ostavlja mogućnost za rješavanje određenih pitanju u gradu i mjestima koje gravitiraju u lokalnoj zajednici.

Za novog predsjednika Skupštine opštine Pale izabran je Stefan Stajčić nakon što je dosadašnji Damjan Škipina prihvatio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Stajčić je rekao da u narednom periodu očekuju konstruktivan i aktivan rad odbornika. "Mnoge važne odluke donesene su u prethodnom periodu tako da nam predstoji mnogo rada i projekata da bismo unaprijedili život u lokalnoj zajednici", rekao je Stajčić.

Odbornici su danas dali saglasnost na sporazum o osnivanju Turističko-informativnog centra u ovoj opštini. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana