Усвојени нацрт буџета и одлука о привременом затварању градилишта на Јахорини

Srna
Foto: Srna

ПАЛЕ - Скупштина општина Пале усвојила је данас Нацрт буџета за наредну годину од око 19 милиона КМ и одлуку о привременом затварању и конзервирању градилишта на подручју Јахорине.


Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да Нацрт буџета карактерише развојна компонента, која се односи на улагања у инфраструктуре пројекте, повећање давања за спорт, помоћ вјерским објектима, наставак помоћи за школство и много других ствари, те да ће се за 15 дана ићи у усвајање буџета.

Он је навео да је на сједници усвојено неколико одлука у вези са локалитетом Јахорина, а да је једна од значајнијих она о привременом обустављању грађевинских радова на планини јер је почела зимска туристичка сезона.

"Градилишта треба да се привремено зауставе и конзервирају до прољећа. Потребно је уклонити вишак материјала и ослободити саобраћајнице и паркинг просторе и сходно томе донесена је одлука којом се налаже надлежним инспекцијским органима да исконтролишу градилишта", истакао је Југовић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Пале Бранко Короман рекао је да се наставља са већим буџетом, што оставља могућност за рјешавање одређених питању у граду и мјестима које гравитирају у локалној заједници.

За новог предсједника Скупштине општине Пале изабран је Стефан Стајчић након што је досадашњи Дамјан Шкипина прихватио мандат посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Стајчић је рекао да у наредном периоду очекују конструктиван и активан рад одборника. "Многе важне одлуке донесене су у претходном периоду тако да нам предстоји много рада и пројеката да бисмо унаприједили живот у локалној заједници", рекао је Стајчић.

Одборници су данас дали сагласност на споразум о оснивању Туристичко-информативног центра у овој општини. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана