Univerzitet u Banjaluci licencira studijski program Mediteranska poljoprivreda

Danijela Bajić
Univerzitet u Banjaluci licencira studijski program Mediteranska poljoprivreda

BANjALUKA - Univerzitet u Banjaluci pokrenuće postupak licenciranja studijskog programa Mediteranska poljoprivreda, odlučeno je to na sastanku rektora dva javna univerziteta Radoslava Gajanina i Milana Kulića sa gradonačelnikom Grada Trebinja Mirkom Ćurićem.

 

Kako je navedeno tokom sastanka, koji je danas održan u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sjedište studijskog programa Mediteranska poljoprivreda će biti u Trebinju, a djelovaće pri Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin iskazao je zadovoljstvo postignutim dogovorom javnih univerziteta o formiranju ovog studijskog programa.

- Očekujemo da prve studente na ovom studijskom programu upišemo u akademskoj 2021/2022. godini - kazao je Gajanin.

Kako je dogovoreno tokom sastanka, Grad Trebinje će osigurati adekvatne prostorije za rad ovog studijskog programa, kao i za smještaj budućih studenata, a nastavu će na ovom studijskom programu izvoditi nastavnici i saradnici sa poljoprivrednih fakulteta oba javna univerziteta iz RS. Punu podršku svim aktivnostima koje se odnose na otvaranje studijskog programa Mediteranska poljoprivreda dao je tokom sastanka i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana