Универзитет у Бањалуци лиценцира студијски програм Медитеранска пољопривреда

Данијела Бајић
Универзитет у Бањалуци лиценцира студијски програм Медитеранска пољопривреда

БАЊАЛУКА - Универзитет у Бањалуци покренуће поступак лиценцирања студијског програма Медитеранска пољопривреда, одлучено је то на састанку ректора два јавна универзитета Радослава Гајанина и Милана Кулића са градоначелником Града Требиња Мирком Ћурићем.

 

Како је наведено током састанка, који је данас одржан у просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву, сједиште студијског програма Медитеранска пољопривреда ће бити у Требињу, а дјеловаће при Пољопривредном факултету Универзитета у Бањалуци.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин исказао је задовољство постигнутим договором јавних универзитета о формирању овог студијског програма.

- Очекујемо да прве студенте на овом студијском програму упишемо у академској 2021/2022. години - казао је Гајанин.

Како је договорено током састанка, Град Требиње ће осигурати адекватне просторије за рад овог студијског програма, као и за смјештај будућих студената, а наставу ће на овом студијском програму изводити наставници и сарадници са пољопривредних факултета оба јавна универзитета из РС. Пуну подршку свим активностима које се односе на отварање студијског програма Медитеранска пољопривреда дао је током састанка и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана