Trebinje: Održana centralna manifestacija

Srna
Trebinje: Održana centralna manifestacija

TREBINjE - Mališani iz trebinjskih vrtića i najmlađi osnovci danas su u okviru centralne manifestacije povodom Nedjelje djeteta priredili program u trebinjskom Kulturnom centru, gdje su igrali, pjevali i recitovali.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić rekla je novinarima da je u okviru Nedjelje djeteta organizovan niz aktivnosti u Trebinju, te uputila veliku zahvalnost roditeljima, vaspitačima i učiteljima.

Vaspitač u vrtiću "Naša radost" Ivana Kundačina izjavila je da je Nedjelja djeteta način da se javnosti skrene pažnja na prava djece i mladih u porodici i društvu, kao i da se djeca upoznaju o njihovim pravima.

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta u Trebinju je upriličena izložba Udruženja roditelja, djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko", a mališani su priredili i program u trebinjskom Gradskom parku.

Nedjelja djeteta obilježava se u prvoj sedmici u oktobru, od 1989. godine, kada je u Generalnoj skupštini UN usvojena je Konvencija o pravima djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana