Требиње: Одржана централна манифестација

Срна
Требиње: Одржана централна манифестација

ТРЕБИЊЕ - Малишани из требињских вртића и најмлађи основци данас су у оквиру централне манифестације поводом Недјеље дјетета приредили програм у требињском Културном центру, гдје су играли, пјевали и рецитовали.

Начелник градског Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић рекла је новинарима да је у оквиру Недјеље дјетета организован низ активности у Требињу, те упутила велику захвалност родитељима, васпитачима и учитељима.

Васпитач у вртићу "Наша радост" Ивана Кундачина изјавила је да је Недјеља дјетета начин да се јавности скрене пажња на права дјеце и младих у породици и друштву, као и да се дјеца упознају о њиховим правима.

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета у Требињу је уприличена изложба Удружења родитеља, дјеце и омладине са потешкоћама у развоју "Сунце нам је заједничко", а малишани су приредили и програм у требињском Градском парку.

Недјеља дјетета обиљежава се у првој седмици у октобру, од 1989. године, када је у Генералној скупштини УН усвојена је Конвенција о правима дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана