Štićenici DSC Banjaluka na Jahorini ugostili Lordana Zafranovića

GS
Foto: RTRS

Slavni režiser Lordan Zafranović i producent Uroška Tatomir posjetili su Kamp socijalne rehabilitacije Djece Sunca Jahorina 2021. u kome borave štićenici Daun sindrom centra Banjaluka.

Štićenici Daun sindrom centra Banjaluka, u okviru kampa na Jahorini, ugostili su Lordana Zafranovića koji je izrazio želju da im pomogne u njihovom nastojanju da se osamostale i osposobe.

- Lordan, čovjek velikog srca, dao je nesebičan doprinos našem radu. Ovaj veliki mag filmske umjetnosti svoje ogromnog životno iskustvo prenosio je ne samo na osobe sa Daunovim sindromom, već i na studente Defektološkog fakulteta iz Foče i Banjaluke koji se nalaze na praksi na Jahorini - ističu iz Daun sindrom centra Banjaluka.

Zafranović, koji je učestvovao u radionicama, terapeutima je odao priznanje na sprovođenju dramterapije i socioterapije, kao i na postignutim rezultatima, te je sa njima dogovorio saradnju na sljedećim radionicama i pozvao ih da dođu na snimanje njegovog filma.

 - Posjeta Zafranovića ovom Kampu imala je vidne rezultate kod osoba sa Daunovim sindromom, koji su uživali u društvu ovog filmskog gorostasa i plemenitog čovjeka - dodaju iz DSC.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana