Штићеници ДСЦ Бањалука на Јахорини угостили Лордана Зафрановића

ГС
Foto: РТРС

Славни режисер Лордан Зафрановић и продуцент Урошка Татомир посјетили су Камп социјалне рехабилитације Дјеце Сунца Јахорина 2021. у коме бораве штићеници Даун синдром центра Бањалука.

Штићеници Даун синдром центра Бањалука, у оквиру кампа на Јахорини, угостили су Лордана Зафрановића који је изразио жељу да им помогне у њиховом настојању да се осамостале и оспособе.

- Лордан, човјек великог срца, дао је несебичан допринос нашем раду. Овај велики маг филмске умјетности своје огромног животно искуство преносио је не само на особе са Дауновим синдромом, већ и на студенте Дефектолошког факултета из Фоче и Бањалуке који се налазе на пракси на Јахорини - истичу из Даун синдром центра Бањалука.

Зафрановић, који је учествовао у радионицама, терапеутима је одао признање на спровођењу драмтерапије и социотерапије, као и на постигнутим резултатима, те је са њима договорио сарадњу на сљедећим радионицама и позвао их да дођу на снимање његовог филма.

 - Посјета Зафрановића овом Кампу имала је видне резултате код особа са Дауновим синдромом, који су уживали у друштву овог филмског горостаса и племенитог човјека - додају из ДСЦ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана