Spasavali tuđe živote rizikujući svoj

Svjetlana Đuričić
Spasavali tuđe živote rizikujući svoj

Banjaluka - U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rade hrabri ljude koji su garant bezbjednosti u RS i uvijek spremni da pomognu drugima.

Rekao je ovo juče ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač na prijemu organizovanom za 19 policijskih službenika koji su pokazali visok stepen humanosti i profesionalnosti u ovoj godini.

Lukač je zahvalio hrabrim policajcima, naglasivši da su oni spasavali tuđe živote često rizikujući svoj.

- Na ovaj način oni predstavljaju ne samo sebe već i uniformu koju nose, kao i MUP RS. Oni su garant bezbjednosti u RS - rekao je Lukač.

Sifet Okić i Radenko Cvjetković iz Policijske stanice Doboj dva su 1. januara spasili tri lica koja su automobilom sletjela u rijeku Spreču.

- Dvije djevojke su uspjele da izađu na drugu obalu i dozivale su muškarca koji je ostao u vodi. Kolega i ja smo sastavili nekoliko užadi i uspjeli smo da ga izvučemo - rekao je Okić.

Dragan Samardžić iz Policijske uprave (PU) Trebinje u talačkoj krizi je tijelom zaklonio djecu u trenutku kada je pomahnitali otac bacio bombu.

- Uspio sam da izvučem jedno dijete, pa sam se vratio po drugo. Tad je otac bacio bombu koja, na sreću, nije eksplodirala. U tom momentu nisam ni o čemu razmišljao, samo sam želio da spasem djecu - prisjetio se Samardžić.

Nemanja Trivun iz PU Foča sa kolegom Đorđem Elekom spasao je dva dječaka koji su ostali zarobljeni na postolju jednog od stubova mosta nakon naglog porasta nivoa vode dok su pecali ribu u Drini.

- Oko 50 ljudi je bilo tu, ali su oni slikali umjesto da pomognu. Kolega i ja smo se ranije bavili raftingom, pa smo znali šta treba da uradimo. Uspjeli smo čamcem da dođemo do djece i da ih izvučemo na obalu - kazao je Trivun.

Osim njima, Lukač je zahvalnice dodijelio i Njegošu Đekanoviću i Iliji Palaliću iz PU Banjaluka, Dejanu Zlokapi, Draganu Popoviću, Igoru Prodanu, Nenadu Samardžiji i Slađanu Dačiću iz PU Prijedor, Nenadu Đukiću, Branislavu Dragičeviću i Predragu Poljaševiću iz PU Doboj, Dejanu Antunoviću iz PU Trebinje, Kasimu Beganoviću i Dejanu Gvozdenu iz PU Gradiška te Jasenku Deliću iz Centra za obuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana