Socijalno ugroženi Romi dobili 15 paketa

Srna
Socijalno ugroženi Romi dobili 15 paketa

DOBOJ - Socijalno ugroženi članovi udruženja roma “Zlatni točak” Doboj danas su dobili 15 paketa pomoći, koje je obezbijedila humanitarna organizacija Katolički servis pomoći (CRS). Potpredsjednik Udruženja Roma “Zlatni točak” Fehim Osmanović ukazao je na težak položaj pripadnika te populacije, na čija su skromna primanja dodatno negativno uticale restriktivne preventivne mjere u okviru borbe protiv virusa korona.

 “Većina romske populacije gotovo da nema šta da jede, jednostavno, nisu mogli da rade, nemoćni nisu mogli da napuštaju grad niti da se kreću zbog policijskog časa i ograničenja”, izjavio je Osmanović.

Dodjeli paketa, u okviru mjera ublažavanja posljedica virusa korona pri projektu “Pro budućnost - izgradnja mira i povjerenja među građanima u BiH”, prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Doboja Miloš Bukejlović, koji je novinarima rekao da projekat finansira Agencija za međunarodni razvoj SAD /USAID/.

Član dobojske Radne grupe projekta “Pro budućnost” Aleksandar Goganović rekao je da je riječ o prvoj u nizu dodjela pomoći socijalno ugroženim građanima, koja će u narednom periodu biti uručivana u skladu sa dodijeljenim sredstvima donatora.

Prehrambeno-higijenske pakete podijelila je Gradska organizacija Crvenog krsta Doboj, čiji je sekretar Mihajlo Arsenić istakao da je ova organizacija u protekla dva mjeseca u okviru ublažavanja posljedica virusa korona podijelila oko 400 paketa pomoći socijalno ugroženim građanima.

Arsenić je najavio da će biti sprovedene i interventne aktivnosti pomoći građanima koji su zbog virusa korona po različitim osnovama u stanju socijalne pomoći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana