Социјално угрожени Роми добили 15 пакета

Срна
Социјално угрожени Роми добили 15 пакета

ДОБОЈ - Социјално угрожени чланови удружења рома “Златни точак” Добој данас су добили 15 пакета помоћи, које је обезбиједила хуманитарна организација Католички сервис помоћи (ЦРС). Потпредсједник Удружења Рома “Златни точак” Фехим Османовић указао је на тежак положај припадника те популације, на чија су скромна примања додатно негативно утицале рестриктивне превентивне мјере у оквиру борбе против вируса корона.

 “Већина ромске популације готово да нема шта да једе, једноставно, нису могли да раде, немоћни нису могли да напуштају град нити да се крећу због полицијског часа и ограничења”, изјавио је Османовић.

Додјели пакета, у оквиру мјера ублажавања посљедица вируса корона при пројекту “Про будућност - изградња мира и повјерења међу грађанима у БиХ”, присуствовао је и предсједник Скупштине града Добоја Милош Букејловић, који је новинарима рекао да пројекат финансира Агенција за међународни развој САД /УСАИД/.

Члан добојске Радне групе пројекта “Про будућност” Александар Гогановић рекао је да је ријеч о првој у низу додјела помоћи социјално угроженим грађанима, која ће у наредном периоду бити уручивана у складу са додијељеним средствима донатора.

Прехрамбено-хигијенске пакете подијелила је Градска организација Црвеног крста Добој, чији је секретар Михајло Арсенић истакао да је ова организација у протекла два мјесеца у оквиру ублажавања посљедица вируса корона подијелила око 400 пакета помоћи социјално угроженим грађанима.

Арсенић је најавио да ће бити спроведене и интервентне активности помоћи грађанима који су због вируса корона по различитим основама у стању социјалне помоћи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана