Savčić: Radna grupa koja je podnijela tužbu je ilegalna

Srna
Savčić: Radna grupa koja je podnijela tužbu je ilegalna

BANjALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić rekao je danas da ne postoji Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastava BORS-a, a koja je predala tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako navode, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a na Jahorini 21. maja.

"To je potpuno ilegalna grupa, jer je nije formirao nijedan zvanični organ BORS-a", rekao je Savčić.

On je naveo da ga "ipak, raduje što je ta žgrupaž podnijela tužbu".

"Oni tuže Skupštinu BORS-a, a na njoj je učestvovalo više od 80 njudi. A dobro se zna koliko je na Skupštini njih bilo za, a koliko protiv. Ovdje je riječ o nečemu što nigdje nema uporište, ni u istini, niti u pravu", naglasio je Savčić.

On je rekao da podnosioci tužbe nisu htjeli, iako je to bilo predloženo na Skupštini BORS-a, da se razmatra situacija u toj organizaciji.

"Htjeli su da se razmatra samo pitanje povjerenja predsjedniku i njegova odgovornost. A gdje je njihova odgovornost? Nije ovdje niko potpuno nevin, ali sam upravo zato to stavio na dnevni red, da pričamo o svemu", rekao je Savčić.

Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastava BORS-a predala je tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako su naveli, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a održanoj na Jahorini 21. maja.

Jedan broj delegata napustio je sjednicu Skupštine BORS-a održane na Jahorini nezadovoljni što u dnevni red nije uvršten prijedlog za opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

Uvredljiva crnogorska rezolucija o Srebrenici

Savčić rekao je danas da je uvrijeđen zbog toga što je parlament Crne Gore izglasao rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici, navodeći da je cilj takve odluke povratak stare vlasti u toj zemlji.

Savčić je rekao Srni da je iznenađen i razočaran zbog takve odluke poslije svega što su u Crnoj Gori o toj temi toliko puta imali prilike da čuju.

Savčić je napomenuo da i Bošnjaci, koji to sada odobravaju, treba da znaju da takva odluka nije donesena zbog ljubavi prema njima, već da bi bila rasturena aktuelna i jedva formirana crnogorska vlada, te vraćena stara.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana