Савчић: Радна група која је поднијела тужбу је илегална

Срна
Савчић: Радна група која је поднијела тужбу је илегална

БАЊАЛУКА - Предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломир Савчић рекао је данас да не постоји Радна група коју чине представници пет градских и 28 општинских борачких организација из организационог састава БОРС-а, а која је предала тужбу надлежном суду у Бањалуци због, како наводе, нестатутарних поступака и одлука на Скупштини БОРС-а на Јахорини 21. маја.

"То је потпуно илегална група, јер је није формирао ниједан званични орган БОРС-а", рекао је Савчић.

Он је навео да га "ипак, радује што је та жгрупаж поднијела тужбу".

"Они туже Скупштину БОРС-а, а на њој је учествовало више од 80 њуди. А добро се зна колико је на Скупштини њих било за, а колико против. Овдје је ријеч о нечему што нигдје нема упориште, ни у истини, нити у праву", нагласио је Савчић.

Он је рекао да подносиоци тужбе нису хтјели, иако је то било предложено на Скупштини БОРС-а, да се разматра ситуација у тој организацији.

"Хтјели су да се разматра само питање повјерења предсједнику и његова одговорност. А гдје је њихова одговорност? Није овдје нико потпуно невин, али сам управо зато то ставио на дневни ред, да причамо о свему", рекао је Савчић.

Радна група коју чине представници пет градских и 28 општинских борачких организација из организационог састава БОРС-а предала је тужбу надлежном суду у Бањалуци због, како су навели, нестатутарних поступака и одлука на Скупштини БОРС-а одржаној на Јахорини 21. маја.

Један број делегата напустио је сједницу Скупштине БОРС-а одржане на Јахорини незадовољни што у дневни ред није уврштен приједлог за опозив предсједника БОРС-а Миломира Савчића.

Увредљива црногорска резолуција о Сребреници

Савчић рекао је данас да је увријеђен због тога што је парламент Црне Горе изгласао резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници, наводећи да је циљ такве одлуке повратак старе власти у тој земљи.

Савчић је рекао Срни да је изненађен и разочаран због такве одлуке послије свега што су у Црној Гори о тој теми толико пута имали прилике да чују.

Савчић је напоменуо да и Бошњаци, који то сада одобравају, треба да знају да таква одлука није донесена због љубави према њима, већ да би била растурена актуелна и једва формирана црногорска влада, те враћена стара.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана