Šansa za studiranje i učenje italijanskog jezika

D. S.
Šansa za studiranje i učenje italijanskog jezika

Banjaluka - Vlada Italije objavila je poziv za dodjelu stipendija stranim studentima, a šansu da znanje stiču u ovoj zemlji imaju i studenti iz Srpske koji na ovaj konkurs mogu da se prijave do 30. aprila.

Na poziv, čiji je cilj unapređenje međunarodne kulturne saradnje, razmjena znanja, upoznavanje jezika, kulture, italijanskih naučnih dostignuća te promocija italijanskog ekonomskog i tehnološkog sistema, mogu se prijaviti kandidati starosti od 18 do 36 godina.

Riječ je o dvije vrste stipendija, a one u trajanju od šest do devet mjeseci namijenjene su stranim studentima koji na državnim i privatnim akreditovanim univerzitetima u Italiji upišu master, doktorske ili specijalističke studije u školskoj 2018/2019. godini.

Stipendije u trajanju od tri mjeseca namijenjene su stranim studentima koji upišu kurs učenja italijanskog jezika B1, B2, C1 ili C2 nivoa, dok kandidat mora posjedovati sertifikat znanja italijanskog jezika A2 nivoa.

Stipendija podrazumijeva potpuno oslobađanje od plaćanja školarine, puno zdravstveno osiguranje i mjesečni džeparac od 900 evra, a zainteresovani mogu aplicirati putem portala Ministarstva spoljnih poslova Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana